vineri, 30 august 2013

Motivele si avantajele pentru a merge cu bicicleta

Foarte adesea, in special in anotimpul de vara, dar nu numai, vedem o multime de  biciclete  circuland, atat in mediul rural cat si in cel urban. Care sunt de fapt motivele pentru care acest mijloc de deplasare si de agrement are un asemenea succes? Cu siguranta, exista o sumedenie de explicatii, dintre cele mai variate - trebuie sa tinem cont si de tipul acestora. E o mare diferenta intre gama de biciclete mtb, cele bmx, de sosea ori cele de oras - ca sa amintim pur si simplu cateva mari categorii.  Daca nu ai incercat inca acest sport si nu cunosti un loc ce sa aiba cele mai bune produse de acest tip,
descopera o oferta de biciclete mtb aici !

Putem enumera aceste criterii in  randurile urmatoare:
1. Este un mijloc mult mai economic de transport. Fie ca e vorba de naveta aproape zilnica la  scoala, la munca, sau realizarea altor trasee prin oras, o bicicleta poate sa fie extrem de utila. Intretinerea ei costa foarte putin (aproape deloc), netrebuind sa platim taxe de parcare pentru ea.
2. Este o solutie care nu necesita o pregatire speciala din punct de vedere legislativ sau al actelor. Pentru cei mai mici, pana la 14 ani, se recomanda utilizarea trotuarului ca si spatiu de deplasare; pentru cei de peste, se vor folosi pistele special amenajate (unde exista)  sau suprafata carosabila. Chiar daca sunt necesare minime cunostiinte de legislatie rutiera, prezenta buletinului, ca act de identitate, e singurul lucru obligatoriu.
3. Este scutita de impozite, taxe, reglementari, autorizari.
4. Bicicletele sunt  modalitati perfecte pentru a ne face cantitatea minima, zilnica, de miscare.  Cele 30 de minute sunt deseori necesare pentru a face drumul catre munca si inapoi sau catre scoala. Deseori insa, preferam sa continuam "plimbarea de seara" tot cu bicicleta - fie ca ne indreptam catre parc, catre traseele speciale  sau ramanem in zona cartierului propriu.
5. Orice biciclete sunt instrumente potrivite pentru a descoperi zone noi, a merge in locuri pe care nu le-am mai vazut. In functie de tipul acestora, se pot strabate zone de deal, de ses, drumuri forestiere ori de tara. In special aici intra gama de biciclete mtb, care la randul lor se impart in subcategoriile de cross country (pentru abordari usoare spre mediu, pentru trasee lungi), cele de 4x, downhill, all mountain (speciale pentru competii de profil, ori pentru trasee foarte dificile si coborari accentuate).

Vezi aici un magazin de biciclete care sa ofere o gama variata de modele si marimi, de la producatori de renume. Fa acum o schimbare in viata ta, alegand sa investesti in cel putin una din directiile mentionate in randurile de mai sus.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu