vineri, 30 mai 2014

Repere tehnologice in productia de clopote - advertorial





Tehnologia de astazi a adus o serie de imbunatatiri chiar si in productia clopotelor. Cei care se indreapta spre aceste produse (ori spre servicii complementare, precum personalizarea, automatizarea sau restaurarea acestora), prefera sa nu tina cont intr-o masura atat de mare de experienta si renumele unei turnatorii de clopote ori a alteia, ci de metodele de lucru folosite, de materia prima si de recunoasterea la nivel international. E si cazul B&L Construct, producatorii de clopote prezenti online la www.clopoteblotor.ro, ce prezinta atat prin textele paginilor, cat si prin  videourile incarcate pe site, in detaliu, aspectele tehnice teoretice, dar si la nivel de studiu de caz. Sa le privim mai indeaproape in randurile urmatoare ale acestui material:

In primul rand, pentru a crea un asemenea clopot, ce sa impresioneze atat prin rezistenta, cat si prin sunet, se ia in calcul calitatea si puritatea aliajului. Puritatile trebuie evitate, pe cat posibil - de aceea Turnatoria de clopote Blotor utilizeaza materiale importate, ca lingouri metalice. Nu se folosesc sub nicio forma deseuri de cupru (sau orice alt tip). Apoi, acestea vin impreuna: cupru electrolici si staniu electrolitic (in raport de 78/22). Se pastreaza un nivel al impuritatilor de maxim 0,1%.

In al doilea rand, e important pasul in care se elaboreaza sablonul. Aici s-a apelat la parteneriate si colaborari stranse cu turnatoriile germane, olandeze si engleze, cat si rusesti. Procesele tehnologice de productie arata clar rezultatele - exteriorul nu prezinta pori, defecte de turnare sau fisuri. Astfel, de obtin atat clopote de calitate ridicata, cat si cu un sunet impecabil. Pentru aceasta ele sunt deseori acordate in strainatate, in Olanda.

In final, progrese semnificative sunt intalnite in segmentul de automatizari clopote:
O unitate centrala de comanda reuseste sa programeze si sa actioneze nu doar clopotele dintr-o biserica (sau orice alt tip de cladire) ci si ceasurile (de turn). Se pot opera astfel pana la 92 de clopote !
Aceste computer mai are in functii:
- sincronizarea cu timpul universal
- actionarea celor de mai sus, a carilioanelor si a instalatiei de iluminat, a instalatiei de incalzire (in functie de preferinte).
Sistemul de balansare - are ca scop tragerea clopotelor, cu ajutorul motoarelor electrice rotative/ motoare liniare (magneti), ce pot sa functioneze la 110V, 220V, 380V. E potrivit si se poate configura pentru orice clopot, de orice greutate. Daca nu se cupleaza la unitatea de comanda, de mai sus, se poate opera cu intrerupatoare montate in locatii ca: biserica, holuri, clopotnite etc.

Pentru imagini, schite, inregistrari video si detalii suplimentare, accesati informatiile prezentate online sau solicitati o oferta, prin email, la Clopoteblotor.ro sau contact@clopoteblotor.ro!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu